2010. október 16., szombat

10.fejezet


Alice látta előre, hogy mi lesz így még nagyobb mosoly terült szét az arcán. Jasper is felengedett 
ettől a sok boldogságtól. Bella a fejét Edward vállára rakta. Majd édes álmok közé repült, Tanya egyre jobban forrt a dühtől egy kisgyerek miatt.
Edward ezt is kiolvasta a gondolatai közt, így a mosoly egyre gyűlöltebbé vált. 

  
- Rose, jobb lenne, ha megfognád egy kicsit Bellát!
     
         Edward arca és érzései egyre dühösebb kifejezést vett fel.
        Szemei egyre közelítettek az éjfekete szín felé.


- Edward jobb lenne, ha megnyugodnál, mielőtt végzetes hibát követnél el!- Jasper nyugalom hullámot küldött neki, de nem sokat ért el vele.


- Te nem tudod miket gondolt Tanya Bella iránt!
  Olyasmiket, hogy kéne kivégezni, megízlelni a vérét és színtiszta gyűlölettel. Erre ki ne háborodna fel?! - üvöltötte kikelve magából.


     Bella erre elkezdett sírni  krokodilkönnyekkel.
     Mindenki egyszerre termett ott kivéve Tanyát.
   Simogatták csitítgatták, de semmi. Mikor Edward hozzá akart érni Bella csak jobban kapaszkodott Rose blúzába, és félre húzódva tovább zokogott. Alice Rosalie háta mögé szökkent és kezét nyújtogatta érte.
Bella készségesen nyúlt  a kezeiért. Alice gondolatban üzente, hogy most nagyon megijesztette őt, ezzel a hangváltással. Amint Bella Alice ölelő kezeiben nyugalmat talált azonnal elaludt, de a furcsa  az volt benne, hogy mikor Alice Edward közelébe merészkedett Bella álmában is reszketni kezd és sírni.



Így álltak nagyjából egy óráig, és hol Edwardot nézték, hol a kis csapatott.


- Jobb lenne, ha helyet foglalnánk!- szólt Carlisle, Esme derekát megfogta és az egyik fotelbe helyette.
   A többiek is követték a példáját. Jasper 1 személyes fotelbe helyezkedett el, ölében Alicel és neki karjai között a szuszogó Bellával.


- Nos, gondolom nem Bella miatt jöttetek?- a családfő  még mindig nyugodt volt, de nagyon nem tetszett neki, hogy Bellát veszélyezteti Tanya.



- Így, igaz csak egy kis látogatásra jöttünk beszélgetni. De amint látom, nem volt vmi jó ötlet. - magyarázkodott Eleazar miközben Tanyára pillantott haragosan.


- Nyugodtan maradhatok, de Bellára kell egy kicsit figyelni- közben Bellára nézet, a szemeiben olyan csillogás jelet meg mit eddig soha- De  tökéletesen ráérünk. Akkor lesz majd nehéz, ha már fut a semmiben.


- Hát szegényke egy hónap alatt két-három lépést tett úgy, hogy nem esett vagy kapaszkodott  semmibe.
  Nem értek ugyan  egy baba fejlődését, de nem lassú egy kicsit?-kérdezte Emett poénkodásal a hangjában.



- De ez tényleg fura szerintem várjunk még egy hetet. Addig mind próbáljátok járásra ösztönözni. Nem kell az első elesés után felvenni és ringatni.


Mindenki hevesen bólogatni kezdett.


- Akkor ezt a témát egy hét múlva vesszük újra, Alice!- tudta mit akar, de nem lett volna még értelme.


  Felpattant és Edward kezébe nyomta, mire Bella Edward mellkasához húzódott. Értette, hogy mi van így csal felment az apja hálószobájába és lefeküdt. Betakarta és egész este őrizte álmát.
Hallgatta  szuszogását, szívesesét. 
Reggelre már egy új dalt komponált neki. Bella 9 körül kezdett mocorogni.
Edward jelezte Esmee-nek, hogy lassan meg kell etetni. Elkezdte felébreszteni. Bella még párszor mocorgót, majd szemhéjait kinyitotta, így rögtön Edwardot látta meg.
Azonnal felsírt, mire Alice vámpír sebességgel felkapta, felöltöztette és levitte a konyhába.
Esme adott nekik puszit, mire Bella aranyosan felkacagott.


- Alice! Mit mondott Carlisle a cipelésről? - dorgálta meg a lányát.
- Hogy, hagyjuk, hogy maga sétáljon. De még haragszik Edwardra csak nem akarja, hogy tőle féljen- bevetette a nagy kutya szemeket, aminek senki nem tud ellenállni.


Jasper jelent meg a konyhában, így védve Alice-t.  Esme végül Bellához fordult, hogy megetesse, de nem nyitotta ki a száját emberi ételre. Helyette, Esme kezeit kezdte csócsálni, így jelezve, hogy neki vér kell.


- Carlisle!- szólt Esme.
- Igen?- Carlisle a dolgozó szobából beszélt, mivel Edwarddal beszélgettek fent.
- Vért kéne adni neki. Az ujjamat szopogatja. - szólt Esme.
- Hozzátok fel!- majd Carlisle a dolgára ment, hogy előkészítse a neki szánt vért.
           Esme kivette az etetőjéből, de nem vette föl helyette lerakta földre.
- Kicsim, te már nagylány vagy. Ideje, hogy a saját lábadon járj!- majd megfogta a kezét  és segített neki két lábon járni.
 Kapaszkodással sikerült neki 4 lépést megtennie, de végül megint megbotlott, 10 perc múlva, elérték a lépcső alját. De Bella nem érte fel őket, ha csak a lábár lendíti. Erre Esmeenek beindult a fantáziája a lépcsőkkel kapcsolatban. De most inkább felkapta és a lépcső tetején letette.



Carlisle dolgozó szobája az  emelet végén van. Még 20 percig sétáltak  mire az ajtóhoz értek. A fiúk bent már mindent megcsináltak. A vendégek, ahogy jöttek úgy is mentek az éjszaka végén.
Mikor beértek a szobába már Carlisle  a speciális cumis üveget fogta, hogy azonnal eltüntesse az éhség  okozta kellemetlen érzést.
Esmeék oda sétáltak az asztalhoz majd  Carlisle megfogta és az ölébe ültette.


Carlisle a szájhoz emelte és Bella azonnal kiszívta az emberi vért. A végén Carlisle megbűfiztette  majd átment a szobájába és a kiságyába rakta. 
[Image](Valahogy így néz ki Bella szobája, csak egy hintaszékkel hozzá rakva)









Edward eközben lement a nappaliba, hogy új szerzeményét felavassa. Bellának is nagyon tetszett és máris elaludt az ismétlés közepén.

A délután nagyon csöndes volt. Emett és Jasper az új videojátékkal játszanak. Esme és Carlisle elmentek a rétre egy kis egyedül létre. Alice és Rosalie a következő bevásárlást tervezik, de most Bellával.
A kicsi még alszik. Carlisle elmélete szerint most csak egy napig fog aludni megint.
Edward végig a bölcsőnél volt. Nem értette, hogy miért, de kötődik hozzá jobban, mint a testvéreihez.
Az éjszaka is így telt. De Carlislenak holnap dolgoznia kell mennie.


Reggel végül Carlisle elment. A többiek sajnos ma már iskolába kellet menniük. Így Esme vigyázott az alvó Bellára. Este felvetette a lépcsővel való ötleteit. Mindenki nagy izgalomba dicsérte őt, hogy ezt kitalálta.
Emett segít neki megcsinálni.
A többiek is bár a mini csúszda szokatlan lesz a házban nekik, de így nem kell félniük, hogy lefelé megbotlik a pici Bella.



Remélem elég hosszú lett nektek, a következő viszont ,  sajna nagyon rövid lesz csak 2 és fél oldal, mert utána , nem folytatást lesz, de tovább nem mondom, de még nincs vége törinek , ha valakit tényleg nagyon izgat:) és jöjjön az öröm hír , kiteszem megint a szavazást:D De ennél még nagyobb hír:D


[Image]Boldog szülinapot Renesmee-nek és önmagamnak!:)
[Image] 
   

1 megjegyzés:

  1. mini csúszda *-*
    szegény Edy, most elég szarul érezheti magát, hogy Bella fél tőle . . .De legalább Tanya nem rontja tovább a levegőt.
    És jól megcsúszva bár, de boldog szülinapot xD
    Puszi: LilyV

    VálaszTörlés